Гуча 2017: Млади оркестри уз старе мајсторе

Глас Српске
Гуча 2017: Млади оркестри уз старе мајсторе

Финално такмичење младих оркестара на позорници Центра за културу у Гучи донијело је позитивну атмосферу на Драгачевски сабор трубача.

У категорији пионирских оркестара побиједили су трубачи браће Илић из Честобродице, а титулу најбољег трубача понио је Млађан Крстић из истоименог оркестра. Међу омладинским оркестрима најбољи су ариљски трубачи Мирослава Ђунисијевића. Прва омладинска труба је Предраг Ђорђевић из књажевачог оркестра "Тимочки весељаци".

Други фестивалски дан обиљежиле су мајсторије, најприје Љубивоја Диковића и Јанка Јовановића, које је на главној позорници смијенио сјајни Дејан Петровић са својим "Биг бендом", а концерт је затворио миљеник публике у Гучи Дејан Лазаревић.

Одржано је традиционално надметање камена с рамена. Послије генералне пробе такмичења Саша Крстић је требало да оправда због чега је проглашен за шампиона 2016. године.

Поноћни концерт је вратио на позорницу финалисте, који су у неформалној атмосфери најавили своје мајсторије које пред жиријем свирају у суботу.

И четвртог дана ће саборовање започети традиционалном будилицом. Дефиле учесника биће одржан у 13 часова, а културно-умјетнички програм почиње сат касније. Потом слиједи избор најљепших народних ношњи и представљање пријатеља сабора који су дошли из иностранства. Вечерњи програм креће од 19 часова концертом Екрема Мамутовића, који ће публику припремити за велико финално такмичење са почетком у 20 сати. Након такмичења, побједнику ће припасти част да одржи концерт и докаже због чега је најбољи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана