Grupa Siene iz Zagreba pobjednik Demofesta, nagrada novinarki Glasa Srpske

Srna
Grupa Siene iz Zagreba pobjednik Demofesta, nagrada novinarki Glasa Srpske

Banjaluka - Zagrebačka grupa "Siene" pobjednik je Devetog regionalnog festivala demobendova "Demofest" u Banjaluci. Ovaj bend dobio je priliku za snimanje i produkciju albuma u vrijednosti 5.000 evra, saopšteno je iz organizacionog odbora festivala.

Za osvojeno drugo mjesto na festivalu, koji je završen sinoć, muzička grupa "Degeneza" iz Beograda osvojila je binsku opremu u vrijednosti 2.000 evra, dok je binsku opremu od 1.000 evra dobila trećeplasirana grupa "Letarg" iz Koprivnice.


Nagrada "Plavi bas", koja se dodjeljuje najboljem basisti u sjećanje na Igora Kašikovića Kaleta, uručena je Maji Kolarić iz benda "EoT".

Kompanija "Džek Denijels" poklonila je brendiranu gitaru Davidu Seferoviću iz grupe "Degeneza", kao najboljem gitaristi u takmičarskom programu, dok je za najboljeg novinara festivala proglašena Mirna Pijetlović iz "Glasa Srpske", koja je od kompanije "M:tel" dobila laptop.

Nakon nastupa svih finalista i uručenja individualnih nagrada, polučasovnom svirkom prošlogodišnjeg pobjednika Demofesta, grupe "Nord", otvoren je revijalni dio programa, u kojem su publiku do ranih jutarnjih časova zabavljali članovi grupa "Mando Diao", "Bombaj štampa" i "ZAA".

Generalni sponzor devetog Demofesta su Banjalučka pivara i "Nektar" pivo, prijatelj festivala i ove godine je kompanija "M:tel", dok je zvanični telefon festivala "Huavej P9", kreiran u saradnji sa kompanijom "Lajka".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana