Grupa Kinks ponovo zajedno?

Agencije
Grupa Kinks ponovo zajedno?

Legendarna rok grupa iz šezdesetih Kinks možda će ponovo zasvirati, sudeći po nedavnom intervjuu Reja Dejvisa magazinu "Rolling Stone".

Dejvis je rekao da je na tu temu razgovarao sa svojim bratom Dejvom, koji je u bendu svirao gitaru, a da je sa originalnim Kinks bubnjarem Mikom Ajvorijem snimio nekoliko novih pjesama u proteklih par godina. Povodom odnosa između Ajvorija i Dejva Dejvisa, koji u prošlosti nije bio baš najsjajniji, Rej Dejvis kaže: "Njih dvojica se svađaju već 50 godina...Ja sam ipak samo muzičar i ne radim za "Ujedinjenje nacije". Baš sam prošle nedjelje pitao Mika u čemu je problem između njih dvojice. Oni su živjeli u istoj kući tokom šezdesetih i mislim da njihove nesuglasice datiraju još od tada. Njihov odnos me pomalo podsjeća na neki komad Harolda Pintera."

Na glasine po kojima Dejv ne želi da svira sa Kinks ako oni budu samo prateći Rejev bend, on kaže:

"Ne razumijem takve glasine. Ako rješimo da okupimo Kinks, to će biti Kinks, nikakav moj prateći bend. Ja stojim na bini desno, Dejv lijevo, iza nas je Mik. Moj brat je odličan muzičar i napravili smo nekoliko sjajnih demo snimaka prošlog Božića."

Na pitanje da li će Kinks ići na turneju 2015, Dejvis je rekao:

"Ne znam još uvijek, moraću da pričam sa Dejvom. Ono što je izvjesno, to je da za slijedeću godinu spremam sopstveni album na kome će se naći pjesme koje pominjem u mojoj knjizi "Amerikana" i vjerovatno ću ići na kraću turneju."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana