Glumac Itan Pek je novi Spok

Srna
Glumac Itan Pek je novi Spok

Tri godine nakon smrti Lenarda Nimoja, novi glumac je izabran da igra jednu od njegovih najznačajnijih uloga - Spoka (u seriji “Zvjezdane staze: Diskaveri”). Mladi glumac Itan Pek je novi Spok. Izvršni producent serije Aleks Kurcman rekao je da misli da će Pek na najbolji mogući način utjeloviti Spokov lik i prikazati sve njegove kvalitete. Prvi Spok, Lenard Nimoj je bio već ugledan glumac kada je odabran za ovu ulogu. Iza sebe je ostavio neizbrisiv trag i zapamćen je kao jedan od omiljenih glumaca mnogih generacija upravo zbog uloge Spoka.

Kada su stvaraoci serije donijeli odluku da naprave novu verziju, 2009. godine, odabrali su mlađeg glumca za ovu ulogu. Glumac koga su tada izabrali bio je Zahari Kvinto. On je tada bio poznat po ulozi Sajlara u seriji “Heroji”. Kvinto je bio posvećen i predan ulozi. Obrijao je obrve i lijepio prste ljepilom u scenama kada je trebalo da pokaže poznati pozdrav Vulkanaca. Nakon glume u seriji, igrao je i u dva filma “Zvjezdane staze: U tami” (2013) i “Zvjezdane staze: S one strane” (2016). Zatim, tu su i glumci koji su igrali mlađe verzije Spoka:  Džejkob Kogan i Bili Simpsons.

Na kraju filma “Zvjezdane staze 2: Kanov bijes” (1982) Spok umire da bi spasao Kirka. Naravno, zahvaljujući regeneraciji, vraća se u nastavku “Zvjezdane staze 3: Potraga za Spokom” (1984). Njegovo vraćanje tražilo je nove glumce za istu ulogu. Među izabranim glumcima koji su glumili Spoka bili su i: Karl Stiven, Vadaja Potenca, Stiven Menli i Džo V. Dejvis.

Glumac Itan Pek je (ukupno) deveta verzija Spoka u serijalu “Zvjezdane staze”, koja postoji od 1966. godine. Tada je svijetu premijerno predstavljena serija, koja je jednom sedmično emitovana na televiziji En-Bi-Si. Sve ostalo je istorija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana