Глумац Итан Пек је нови Спок

Срна
Глумац Итан Пек је нови Спок

Три године након смрти Ленарда Нимоја, нови глумац је изабран да игра једну од његових најзначајнијих улога - Спока (у серији “Звјездане стазе: Дискавери”). Млади глумац Итан Пек је нови Спок. Извршни продуцент серије Алекс Курцман рекао је да мисли да ће Пек на најбољи могући начин утјеловити Споков лик и приказати све његове квалитете. Први Спок, Ленард Нимој је био већ угледан глумац када је одабран за ову улогу. Иза себе је оставио неизбрисив траг и запамћен је као један од омиљених глумаца многих генерација управо због улоге Спока.

Када су ствараоци серије донијели одлуку да направе нову верзију, 2009. године, одабрали су млађег глумца за ову улогу. Глумац кога су тада изабрали био је Захари Квинто. Он је тада био познат по улози Сајлара у серији “Хероји”. Квинто је био посвећен и предан улози. Обријао је обрве и лијепио прсте љепилом у сценама када је требало да покаже познати поздрав Вулканаца. Након глуме у серији, играо је и у два филма “Звјездане стазе: У тами” (2013) и “Звјездане стазе: С оне стране” (2016). Затим, ту су и глумци који су играли млађе верзије Спока:  Џејкоб Коган и Били Симпсонс.

На крају филма “Звјездане стазе 2: Канов бијес” (1982) Спок умире да би спасао Кирка. Наравно, захваљујући регенерацији, враћа се у наставку “Звјездане стазе 3: Потрага за Споком” (1984). Његово враћање тражило је нове глумце за исту улогу. Међу изабраним глумцима који су глумили Спока били су и: Карл Стивен, Вадаја Потенца, Стивен Менли и Џо В. Дејвис.

Глумац Итан Пек је (укупно) девета верзија Спока у серијалу “Звјездане стазе”, која постоји од 1966. године. Тада је свијету премијерно представљена серија, која је једном седмично емитована на телевизији Ен-Би-Си. Све остало је историја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана