Gdje je i čime se sada bavi posljednji bubnjar EKV-A?

blic.rs, vijesti.me
Gdje je i čime se sada bavi posljednji bubnjar EKV-A?

Marko Milivojević, bubnjar i posljednji čovjek kultnog beogradskog sastava EKV, koji je svirao sa legendama srpskog rokenrola Milanom Mladenovićem i Margitom Stefanović u intervjuu za "Vijesti" ispričao je kako je bilo svirati u EKV-u, čime se bavi danas i da li mu je pomoglo što je bio član popularne grupe.

Marko će biti gost na Bedem festu u Nikšiću, festivalu koji je nastao kada su se praktično svi rok muzičari u ovom gradu okupili da odaju počast beogradskom bendu EKV.

- Sviranje u bendu sa Mladenovićem je nešto što mi je promenilo život, zbog toga se i dalje bavim muzikom i to je poziv kojem ne mogu da odolim. Zajedno ćemo da probamo da to ostvarimo, biće to divno upoznavanje kroz muziku koja nam je svima bitna u životu - reklao je Milivojević za "Vijesti".  

Na pitanje šta misli o odnosu prema zaostavšitini EKV-a - širom Jugoslavije, o ulicama koje nose ime Milana Mladenovića, snimanju filmova, organizovanju koncerata u čast benda, objavljivanu knjige... Milivojević odgovara da je to vrsta kulturne borbe koju svako ko se oseća pozvanim obavlja.  

- To je deo celog jednog nastojanja ljudi koje zanima kultura, umetnost, da se dobre stvari održe, da ima gde to da se čuje, da se sazna o tome... To su jako lepe stvari - objašnjava bubnjar.  

Milivojević je opisao i probe Ekatarine Velike kao i druženje članova benda. On navodi da je u kolektivu vladala vojnička disciplina i perfekcionizam.  

- Bili smo jako odgovorni prema tome što radimo, nije nam bilo lako, ali prirodno nam je dolazilo da radimo ozbiljno, da maksimalno budemo posvećeni. I stvarno smo imali proces rada koji je bio fantastičan. Probali smo u SKC-u i vrlo malo smo proba imali u početku, odmah smo krenuli da sviramo, to je za nas bilo jako važno - dodaje Milivojević.  

Popularnost im nije donijela pritisak koji bi ih stiskao već ih je to sve više oslobađalo. Kako navodi Milivojević za njih je popularnost bila kao gorivo, omogućila im je da rade bolje i u boljim uslovima.  

Bubnjar se sada druži sa bendom 'Dibidus', svirali su na Zaječarskoj gitarijadi, kao i sa Vladom Divljanom u Beogradu nedavno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana