Гдје је и чиме се сада бави посљедњи бубњар ЕКВ-А?

blic.rs, vijesti.me
Гдје је и чиме се сада бави посљедњи бубњар ЕКВ-А?

Марко Миливојевић, бубњар и посљедњи човјек култног београдског састава ЕКВ, који је свирао са легендама српског рокенрола Миланом Младеновићем и Маргитом Стефановић у интервјуу за "Вијести" испричао је како је било свирати у ЕКВ-у, чиме се бави данас и да ли му је помогло што је био члан популарне групе.

Марко ће бити гост на Бедем фесту у Никшићу, фестивалу који је настао када су се практично сви рок музичари у овом граду окупили да одају почаст београдском бенду ЕКВ.

- Свирање у бенду са Младеновићем је нешто што ми је променило живот, због тога се и даље бавим музиком и то је позив којем не могу да одолим. Заједно ћемо да пробамо да то остваримо, биће то дивно упознавање кроз музику која нам је свима битна у животу - реклао је Миливојевић за "Вијести".  

На питање шта мисли о односу према заоставшитини ЕКВ-а - широм Југославије, о улицама које носе име Милана Младеновића, снимању филмова, организовању концерата у част бенда, објављивану књиге... Миливојевић одговара да је то врста културне борбе коју свако ко се осећа позваним обавља.  

- То је део целог једног настојања људи које занима култура, уметност, да се добре ствари одрже, да има где то да се чује, да се сазна о томе... То су јако лепе ствари - објашњава бубњар.  

Миливојевић је описао и пробе Екатарине Велике као и дружење чланова бенда. Он наводи да је у колективу владала војничка дисциплина и перфекционизам.  

- Били смо јако одговорни према томе што радимо, није нам било лако, али природно нам је долазило да радимо озбиљно, да максимално будемо посвећени. И стварно смо имали процес рада који је био фантастичан. Пробали смо у СКЦ-у и врло мало смо проба имали у почетку, одмах смо кренули да свирамо, то је за нас било јако важно - додаје Миливојевић.  

Популарност им није донијела притисак који би их стискао већ их је то све више ослобађало. Како наводи Миливојевић за њих је популарност била као гориво, омогућила им је да раде боље и у бољим условима.  

Бубњар се сада дружи са бендом 'Дибидус', свирали су на Зајечарској гитаријади, као и са Владом Дивљаном у Београду недавно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана