Foks: Možda neću moći hodati

Agencije
Foks: Možda neću moći hodati

Majkl Džej Foks, junak legendarnog filma “Povratak u budućnost”, otvoreno je progovorio o svom stanju i zdravstvenim problema koji mu još prijete uz Parkinsonovu bolest, od koje boluje već gotovo 30 godina.

- Za sada je sve stabilno, ali ako se pogorša, uskoro možda neću moći hodati niti koristiti ruke - rekao je Foks.

Objasnio je da je nakon dijagnoze počeo gubiti ravnotežu i da sve češće pada. Sve mu je to, kako kaže, pomalo smiješno, iako se radi o ozbiljnim problemima zbog kojih je odlučio da se podvrgne operaciji kičme. Majkl je imao samo 29 godina kad mu je dijagnostikovana Parkinsonova bolest, što ga je u to vrijeme šokiralo.

- Iskreno, rekao sam doktorima: “Znate li vi ko sam ja? Mora da ste se zabunili.” Mislio sam kako je nemoguće da se to dogodi baš meni. Dijagnoza me izbezumila. Jednostavno sam pobjegao od nje. A utjehu sam, nažalost, pronašao u alkoholu - priznao je glumac.

Prije tri godine u razgovoru za jedan časopis rekao je da je već trebalo da bude nepokretan, ali je još daleko od toga.

U medijima je često isticao da ga je bolest učinila boljom osobom, a spas od posljedica bolesti pronašao je u meditaciji. Da bi podigao svijest javnosti o jednoj od najtežih bolesti današnjice, Foks je do sada donirao više od 650 miliona dolara za istraživanje Parkinsonove bolesti.+

Iako njena rođena sestra, vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton važi za modnu ikonu, čiji stil kopiraju milioni žena širom svijeta, isto se ne može reći i za Pipu Midlton. Ona se pojavila na jednoj humanitarnoj večeri u jednom od najlošijih modnih izdanja. Sestra čuvene vojvotkinje od Kembridža ponijela je dugu šarenu haljinu, sa karnerima u predjelu ramena, koja uopšte nije pristajala njenoj građi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana