Филм о највећем џентлмену рокенрола

Глас Српске
Филм о највећем џентлмену рокенрола

Филм “Небеска тема” о легенди домаће и регионалне музичке сцене Влади Дивљану премијерно ће бити приказан на његов рођендан, 10. маја, у Центру “Сава” у Београду.

Филм “Небеска тема”, сценаристе и редитеља Младена Матичевића, дугометражни је документарац са елементима играног филма о Влади Дивљану, “највећем џентлмену рокенрола и аутору ванвременских песама”.

- Снимање и монтирање је трајало прилично друго и то је била једна велика, лепа, нимало лака, али феноменална авантура - рекао је Младен Матичевић, редитељ и сценариста “Небеске теме”.

Он је додао да су се, радећи на филму, сусретали “са две опречне ствари”.

- С једне стране било га је јако тешко завршити, а са друге стране ја сам имао ту привилегију да радим филм о Влади Дивљану, који је један од највећих хероја мог живота, као и да радим са другим мојим херојима који су такође у овом филму. За мене је то била дивна авантура и са нестрпљењем очекујемо тај 10. мај - рекао је Матичевић.

За њега је филм “љубавна порука Влади Дивљану свих нас, и екипе филма и актера који су у њему”.

Један од учесника и блиских Владиних пријатеља Срђан Гојковић Гиле казао је да је Младен Матичевић ушао “доста амбициозно у филм” и да “тако треба” јер се ради “о једном од најважнијих аутора са ових простора”.

- Вредело је труда: направио је одличан филм достојан Владе Дивљана - казао је Гиле.

У филму учествују најзначајнији аутори са екс-Ју простора, који су специјално за ову прилику снимили нове верзије Владиних пјесама, које и изводе у филму.

Овакав ауторски приступ и велики број атрактивних учесника чине овај филм јединственим пројектом какав још није виђен на нашим просторима. У филму учествују Дарко Рундек, Момчило Бајагић Бајага, Светозар Цветковић, Зденко Колар, Александар Шандоров, Душан Страјнић, Младен Јуричић Маџ, Срђан Гојковић Гиле, Душан Којић Која, Срђан Шапер, Горанка Матић, Момчило Мома Рајин, Емил Тедески, Дина Дивљан, Стеван Дивљан и Павле Дивљан, Ивана Шољан, Бојана Вунтуришевић, Ида Престер, Светлана Роловић, Синиша Шкарица, Слободан Коњовић, Ана Рурић Констракта, Ана Радоњић Зое Кида, Дубравка Марковић, чланови бендова “Минилинија”, “Љетно кино биг бенд” и “Олд старс бенд”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана