“Фестивал 84” од 15. до 17. марта на Јахорини

Миланка Митрић
“Фестивал 84” од 15. до 17. марта на Јахорини

Премијерно издање “Фестивала 84” у марту ове године на Јахорини посјетило је више од 20.000 људи, а организатори су коначно најавили и датум другог издања овог фестивала. Фестивал ће бити одржан од 15. до 17. марта 2019. године.

У првом издању публика на фестивалу је уживала уз врхунски музички програм, те наступе извођача као што су: Сигма, Јорис Ворн, Патрис Бумел, Умек, Бурак Јетер, Махмут Орхан, Филатов и Карас, Ерик Клутије, Сандрино и други.

Све је било спојено са зимским екстремним спортовима, а оснивач фестивала (и “Егзит” фестивала) Душан Ковачевић недавно је изјавио да публику и на другом издању фестивала очекују фантастична изненађења.

Оно што је важно поменути за овај музички догађај јесте то да је “Фестивал 84” већ након прве године увршћен на листу најбољих европских фестивала.

У званичном избору за најбоље европске фестивале у 2018. години ушао је у избор од 10 најбољих нових фестивала. Европске фестивалске награде, или фестивалски “Оскари”, представљају најзначајније фестивалско признање на свијету у којем се најбољи (од преко 300 европских фестивала) бирају гласовима од преко милион фестивалских фанова, али и стручног жирија састављеног од водећих експерата из свјетске музичке индустрије.

Актуелни носилац титуле најбољег европског фестивала, “Егзит”, и ове године је добио огромно признање стручњака из фестивалске индустрије. “Егзитов” фестивал “Sea Dance” је већ пету годину заредом у најужем избору за титулу најбољег фестивала до 40.000 посјетилаца. Исто признање је освојио 2014. године, а Иван Миливојев, саоснивач “Егзит” фестивала, номинован је у категорији изврсности и посвећености раду. Побједнике бира публика из цијеле Европе, а церемонија проглашења биће одржана на отварању фестивала “Eurosonic Noorderlag” у Гронингену у Холандији 16. јануара 2019. године.

Промо журка за овогодишњи “Фестивал 84” биће одржана на тераси хотела “Вучко” на Јахорини, у суботу, од 13 до 18 часова и тада је планирано да наступе After Affair и G.Edd. Истог дана је  планирано да буду објављена имена првих извођача са којима ће почети велика “Егзитова” фестивалска сезона, која почиње у марту и трајаће све до средине новембра 2019. године. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана