Eurovision Косово присваја Невену Божовић

Агенције
Eurovision Косово присваја Невену Божовић

"Невана Божовић са Косова представља Србију на пjесми Евровизији 2019", наведено је на твитер налогу Eurovision Косова, након што је млада пjевачица Невена Божовић побjедом на Беовизији изборила пут на то престижно такмичење које се ове године одржава у Телавиву.

Та објава, уз провокативну поруку "Поносни смо на све наше талентоване дjевојке широм свијета", изазвала је негодовање српских твитераша, попут опаски "За почетак напишите правилно њено име" и "Косово је срце Србије".

На ово је фан група Eurovision Косова поставила, а да нису правилно написали њено име, нову објаву са питањем "Не разумим зашто сте те толико љути, Невана је са Косова и то је чињеница".

Уз то је постован принтскрин Инстаграм профила Невене Божовић, на коме је наведено да је Невена рођења у "Митровици на Косову."

Косовска твитер јавност остала је нема на оба твита о Божовићевој, док је најновији пост администратора Eurovision Косова, о томе да једна од тамошњих талентованих дјевојки Рита Ора најављује нови видео, за мање од 45 минута лајковало више од 1.000 људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана