El Mekfirson otkrila tajne sjajne linije

Agencije
El Mekfirson otkrila tajne sjajne linije

Iako ima 54 godine, El Mekfirson još oduševljava izgledom, a sada je odlučila da otkrije i koja je tajna njene linije.

El je priznala da se budi u pet ujutro, a prije nego što ustane, meditira 30 minuta u krevetu.

- Razmislim o svojim planovima za taj dan i provjerim osjećanja, tijelo i um. Potrebni su vrijeme i prostor za kontemplaciju u ovom užurbanom svijetu - rekla je El.

Nakon toga slijedi ispijanje čaše tople vode s limunom. Kafa ne dolazi u obzir, već u tu toplu vodu s limunom ubaci malo kajenskog bibera kako bi se razbudila. U njenom životu nema alkohola, gotovo da nema ugljenih hidrata, mlijeka ni mesa. Njena prehrana sastoji se od voća i povrća, a poželjno je da je sve što jede sirovo. U 6.30 vrijeme je za doručak, smuti od sjemenki konoplje, vode i njenog proteinskog praha “supereliksir”. Četiri sata kasnije popiće još jedan smuti ako ogladni, pripravljen od domaćeg mlijeka od lješnika, pola avokada i proteinskog praha s ukusom čokolade. Za ručak je salata od kelja, klica, krastavca, kupusa, avokada, sjemenki bundeve i sardina, prelivena vrhunskim maslinovim uljem. Jede ribu, nikako piletinu i crveno meso. Večera je na rasporedu iza 18 časova, a najčešće je riječ o tortiljama s povrćem, povrtnoj pici ili tjestenini sa povrćem.

- Kad mi se jede slatko, poješću omiljenu tamnu čokoladu ili veganski sladoled, ponekad i oboje - rekla je El.

Tvrdi da su prednosti ovakve prehrane ogromne. Sljedbenik je alkalne dijete, koja se temelji na pretpostavci da možete promijeniti ph vrijednost tijela hranom koju jedete, pa u svojoj torbici stalno ima set za mjerenje ph vrijednosti svog tijela putem mokraće. Ljepotica je aktivna i na “Instagramu”, pa često objavljuje fotografije na kojima je očito da i sa 54 godine još zaslužuje nadimak “Tijelo”.

Sport

El Mekfirson se bavi brojnim sportovima, poput planinarenja, daskanja, vožnje bicikla, veslanja i surfovanja, što jačim tempom.

- Volim takmičenje. Ako odem na plivanje, postavim sebi cilj koji moram ispuniti. Tako je zabavnije - kaže El.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana