Egzit na krovu Evrope

Mirna Pijetlović
Egzit na krovu Evrope

Muzički festival "Egzit" je proglašen za najbolji evropski festival za 2016. godinu od strane vodećeg evropskog turističkog priznanja "European Best Destinations " koje se dodjeljuje u saradnji sa Evropskom komisijom.

Tako je ovaj tradicionalni muzički festival koji se održava na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu osvojio prvo mjesto ispred festivala kao što su engleski Secret Garden (2. mjesto), belgijski Tomorrowland (3. mjesto), pa čak i festivalski gigant Glastonbyry (4. mjesto), te susjedni Sziget (5. mjesto).

Iz " European Best Destinations " je saopšteno da su ljetni muzički festivali dio evropskog identiteta i da je "Egzit" postao jedan od najvažnijih festivala na svijetu.

- Sa vašim festivalom doprinosite privlačnosti Evrope kao svjetske destinacije broj jedan u svijetu - navodi se u saopštenju iz Brisela.

Nakon nagrada za najbolje evropske festivale 2014. za "Egzit" i 2015. za "Sea Dance", ovo priznanje potvrđuje ugled "Egzita" kao jednog od vodećih muzičkih festivala na svijetu.

- Posebno je zadovoljstvo što smo uspeli da pozicioniramo 'Egzit' ispred svih ostalih vodećih evropskih festivala sa desetostruko većim budžetima i što smo naš deo Evrope ponovo učinili festivalskim središtem - izjavio je osnivač "Egzita", Dušan Kovačević.

"Egzit festival" održaće se ove godine od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim "Egzit avantura" putuje na Jadransko more radi trećeg "Sea Dance" festivala koji će trajati od 14. do 16. jula.

Ulaznice za "Egzit" i "Sea Dance" prodaju se po cijeni od 116, odnosno 69,99 KM, dok kompletna "Egzit avantura" košta 135  KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana