Egzit donosi maratonske žurke na Jahorini

Glas Srpske
Egzit donosi maratonske žurke na Jahorini

"Egzit", koji je na dodjeli Evropskih festivalskih nagrada zvanično proglašen za najbolji veliki evropski festival, od 15. do 18. marta na olimpijskoj ljepotici Jahorini pokreće novi "Festival 84" na koji dovodi neke od najaktuelnijih svjetskih zvijezda uz vodeća regionalna i domaća imena.

Organizatori ističu da je u pitanju format zimskog muzičkog festivala, koji su sve traženiji u Evropi, a sudeći po tempu prodaje ulaznica, već od prve godine biće i jedan od najvećih ovog tipa na svijetu. Ovi festivali poznati su po izuzetno energičnim žurkama u velikim montažnim šatorima, čiji kapaciteti mogu da nadmaše sportske dvorane. Listu učesnika "Festivala 84" predvode britanske superzvijezde, grupa "Sigma", poznati po megahitovima i saradnji sa zvijezdama kao što su Kanje Vest, Eli Golding i Palome Fejt, dok oni sami predvode programe najvećih zimskih festivala zbog borderske himne "Higher".
Na Jahorinu stiže i čuveni aktivistički kolektiv i velika londonska grupa "Asian Dub Foundation", čiji je zvuk bio direktni uzor najvećoj balkanskoj grupi "Dubioza kolektiv". Uz njih dolaze i apsolutni klupski hitmejkeri Mahmut Orhan, Burak Jeter, te ruski di-džej duo Filatov & Karas čiji hitovi broje milijardu "Jutjub" pregleda. Za tehno i haus maratone na planini biće zadužena lista koju predvodi slovenački "tehno otac" Umek, te proslavljeni holandski di-džej mag Patris Baumel, ali i najtiražniji tehno duo na Balkanu, banjalučki tandem Mladen Tomić i Siniša Tamamović. Regionalne rok zvijezde, članovi grupe "Van Gog" dolaze na Jahorinu da okupe publiku iz svih krajeva, a žestoko će biti i uz repere kao što su "Bed kopi", te "Frenki, Kontra i Indigo", ali i trenutno najslušaniji mangupi "Helem nejse". Na "Festival 84" dolaze i najbolji predstavnici domaće muzičke scene "After Affair ", A Skitzo, Billain, Black Acid b2b Banyno, di-džej Soul, Forest People, Forentiva b2b Andrej Jelić, G.Edd b2b Fedja Knajdl, Merakoon, Mr. Mehikano, Said5, Soole b2b Robert S, Woodie, Warda, Yli Jax i mnogi drugi.

Program

"Festival 84" biće održan na više lokacija u okviru Olimpijskog centra "Jahorina". Program festivala se kreira po formuli 2+2 korišćenoj i za izrazito uspješni "Sea Star festival" u Umagu. Tako će prvi dan festivala imati večernju žurku zagrijavanja, a naredna dva biće otvorena u punom kapacitetu i u toku dana na ski-stazi i tokom noći u montažnom objektu na terenima ispred hotela "Bistrica", ali i na drugim zatvorenim lokacijama. Posljednji dan biće rezervisan za žurku zatvaranja, kojom će ujedno i zvanično biti zatvorena zimska sezona u OC "Jahorina".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana