Егзит доноси маратонске журке на Јахорини

Глас Српске
Егзит доноси маратонске журке на Јахорини

"Егзит", који је на додјели Европских фестивалских награда званично проглашен за најбољи велики европски фестивал, од 15. до 18. марта на олимпијској љепотици Јахорини покреће нови "Фестивал 84" на који доводи неке од најактуелнијих свјетских звијезда уз водећа регионална и домаћа имена.

Организатори истичу да је у питању формат зимског музичког фестивала, који су све траженији у Европи, а судећи по темпу продаје улазница, већ од прве године биће и један од највећих овог типа на свијету. Ови фестивали познати су по изузетно енергичним журкама у великим монтажним шаторима, чији капацитети могу да надмаше спортске дворане. Листу учесника "Фестивала 84" предводе британске суперзвијезде, група "Сигма", познати по мегахитовима и сарадњи са звијездама као што су Кање Вест, Ели Голдинг и Паломе Фејт, док они сами предводе програме највећих зимских фестивала због бордерске химне "Хигхер".
На Јахорину стиже и чувени активистички колектив и велика лондонска група "Асиан Дуб Фоундатион", чији је звук био директни узор највећој балканској групи "Дубиоза колектив". Уз њих долазе и апсолутни клупски хитмејкери Махмут Орхан, Бурак Јетер, те руски ди-џеј дуо Филатов & Карас чији хитови броје милијарду "Јутјуб" прегледа. За техно и хаус маратоне на планини биће задужена листа коју предводи словеначки "техно отац" Умек, те прослављени холандски ди-џеј маг Патрис Баумел, али и најтиражнији техно дуо на Балкану, бањалучки тандем Младен Томић и Синиша Тамамовић. Регионалне рок звијезде, чланови групе "Ван Гог" долазе на Јахорину да окупе публику из свих крајева, а жестоко ће бити и уз репере као што су "Бед копи", те "Френки, Контра и Индиго", али и тренутно најслушанији мангупи "Хелем нејсе". На "Фестивал 84" долазе и најбољи представници домаће музичке сцене "After Affair ", А Skitzo, Billain, Black Acid b2b Banyno, ди-џеј Соул, Forest People, Forentiva b2b Андреј Јелић, G.Edd b2b Федја Кнајдл, Меракоон, Мр. Мехикано, Said5, Soole b2b Robert S, Woodie, Warda, Yli Jax и многи други.

Програм

"Фестивал 84" биће одржан на више локација у оквиру Олимпијског центра "Јахорина". Програм фестивала се креира по формули 2+2 коришћеној и за изразито успјешни "Сеа Стар фестивал" у Умагу. Тако ће први дан фестивала имати вечерњу журку загријавања, а наредна два биће отворена у пуном капацитету и у току дана на ски-стази и током ноћи у монтажном објекту на теренима испред хотела "Бистрица", али и на другим затвореним локацијама. Посљедњи дан биће резервисан за журку затварања, којом ће уједно и званично бити затворена зимска сезона у ОЦ "Јахорина".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана