Džordž Majkl konačno sahranjen

Agencije
Džordž Majkl konačno sahranjen

Britanski pjevač Džordž Majkl, koji je umro prije više od tri mjeseca, sahranjen je danas, saopštila je njegova porodica poslije privatne ceremonije.

"Možemo da potvrdimo da je Majkl danas sahranjen u prisustvu porodice i najbližih prijatelja", navela je porodica i zahvalila za poruke podrške.


Britanska policija je početkom marta zaključila da je taj muzičar 25. decembra 2016. umro od bolesti srca i jetre. Ranije je imao i druge zdravstvene tegobe i probleme s alkoholizmom i narkoticima.

Majkl, čije je pravo ime bilo Jorgos Kirijakos Panajotu, rođen je 25. juna 1963. godine u Londonu i bio je sin kiparskog Grka i Britanke.

Postao je svjetski poznat kao dio dueta "Vam" (Wham), koji je osnovao sa svojim školskim drugom Endruom Ridžlijem 1980-tih godina.

Kasnije je imao vrlo uspešnu solo karijeru i za nepunih 40 godina osvojio dvije nagrade Gremi i prodao više od 100 miliona albuma.

Neki od njegovih najpoznatiji hitova su "Faith", "Father figure", "Freedom", "Careless Whisper", "One More Try", "Monkey", "Praying for Time", "Outside".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana