Џорџ Мајкл коначно сахрањен

Агенције
Џорџ Мајкл коначно сахрањен

Британски пjевач Џорџ Мајкл, који је умро прије више од три мјесеца, сахрањен је данас, саопштила је његова породица послије приватне церемоније.

"Можемо да потврдимо да је Мајкл данас сахрањен у присуству породице и најближих пријатеља", навела је породица и захвалила за поруке подршке.


Британска полиција је почетком марта закључила да је тај музичар 25. децембра 2016. умро од болести срца и јетре. Раније је имао и друге здравствене тегобе и проблеме с алкохолизмом и наркотицима.

Мајкл, чије је право име било Јоргос Киријакос Панајоту, рођен је 25. јуна 1963. године у Лондону и био је син кипарског Грка и Британке.

Постао је свјетски познат као дио дуета "Вам" (Wham), који је основао са својим школским другом Ендруом Риџлијем 1980-тих година.

Касније је имао врло успешну соло каријеру и за непуних 40 година освојио двије награде Греми и продао више од 100 милиона албума.

Неки од његових најпознатији хитова су "Faith", "Father figure", "Freedom", "Careless Whisper", "One More Try", "Monkey", "Praying for Time", "Outside".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана