Џексон: Одустао сам од двије глумице због Вајнштајна

Агенције
Џексон: Одустао сам од двије глумице због Вајнштајна

Редитељ „Господара прстенова“ Питер Џексон рекао је да су обје глумице, Мира Сорвино и Ешли Џад биле на „црној листи“ послије разговора са људима из Вајнштајнове компаније.

Обје глумице су медијског могула оптужиле за злостављање. Вајнштајн је тада био на челу студија „Мирамакс“ у ком је започета продукција овог филма, која је касније премјештена у „Њу Лајн Синема“. Након мишљења о овим глумицама које су подијелили запослени у Вајнштајновој компанији, Џексон је ријешио да их избрише са листе глумица.

Џексон је у интервјуу признао да је имао намјеру да обје глумице буду у његовом филмском остварењу.

- Из „Мирамакса“ су нам испричали да рад са њима двјема изгледа као права ноћна мора и да не препоручују њихово ангажовање у било којим улогама. То је било неке 1998. године - испричао је Џексон.

Каже да тада није имао разлога да посумња у то што су му ти људи говорили.

- Сада сумњам да смо имали лажне информације о обје глумице, а као резултат тог разговора, обрисали смо њихова имена са листе за кастинг. Гледајући уназад, вјерујем да је то била њихова прљава кампања за каљање њихових имена у пуном замаху - додао је Џексон.

Глумица Мира Сорвино је на свом „Твитер“ профилу послије Џексоновог интервјуа написала: „Када сам видјела ово, заплакала сам. Ово је потврда да је Вајнштајн промијенио ток моје каријере, нешто у шта сам сумњала, а нисам била сигурна. Хвала Питеру Џексону на искрености. Осјећам се потиштено“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана