Dušan Vesić donosi biografiju Bijelog dugmeta

B92
Dušan Vesić donosi biografiju Bijelog dugmeta

Biografija najveće jugoslovenske grupe Bijelo dugme, „Šta bi dao da si na mom mjestu" autora Dušana Vesića, naći će se u prodaji širom Srbije od četvrtka, 23. oktobra.

„Šta bi dao da si na mom mjestu" (Laguna) je uzbudljiv i emotivan dokument o jednom prohujalom dobu i bendu čije su pjesme nadživele vrijeme i zemlju u kojoj su rođene.

Biografiju, koja se čita kao najuzbudljiviji roman, upotpunjavaju ekskluzivne fotografije iz karijere i privatnog života članova grupe.

„U objavljivanju ove knjige ima i pravde i logike: priču o najvećoj jugoslovenskoj grupi napisao je najveći stručnjak za nju. Jedan od vodećih rok novinara bivše Jugoslavije, Dušan Vesić je ne samo pouzdani svedok, nego i saučesnik u karijeri Bijelog dugmeta, a njegova knjiga – napisana u isti mah profesionalno i sa ljubavlju – dostojna je teme kojom se bavi", piše Ivan Ivačković. „Bijelo dugme – muzički, kulturološki i društveni fenomen najvećeg kalibra – dobilo je biografiju koju bi svaka kuća trebalo da ima i koju bi sve generacije trebalo da pročitaju. Neki da bi se vratili u sopstvenu mladost i odrastanje, drugi da bi nešto saznali o grupi po kojoj se meri najlepša epoha u novijoj balkanskoj istoriji. Ovo je pošten, uzbudljiv i emotivan dokument o jednom prohujalom dobu i bendu čije su pesme nadživele vreme i zemlju u kojoj su rođene."

Dušan Vesić je rođen u Beogradu 1959. godine. Smatra se jednim od najvažnijih rok novinara Jugoslavije u periodu od 1980. do 1990. godine. Pisao je za gotovo sve relevantne novine i časopise tog vremena promovišući rok kulturu.

Bio je u nekoliko navrata urednik za domaću scenu u časopisima „Rock" i „Pop Rock". Bio je direktor festivala zabavne muzike „Beogradski šlager – Menadžer" (1992–1995). Od 1996. godine bavi se video-produkcijom. Autor je kultnog dokumentarnog TV serijala „Rockovnik" (40 epizoda) i TV serije i filma „EKV – Kao da je bilo nekad". Živi u Beogradu i Puli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana