Душан Весић доноси биографију Бијелог дугмета

B92
Душан Весић доноси биографију Бијелог дугмета

Биографија највеће југословенске групе Бијело дугме, „Шта би дао да си на мом мјесту" аутора Душана Весића, наћи ће се у продаји широм Србије од четвртка, 23. октобра.

„Шта би дао да си на мом мјесту" (Лагуна) је узбудљив и емотиван документ о једном прохујалом добу и бенду чије су пјесме наџивеле вријеме и земљу у којој су рођене.

Биографију, која се чита као најузбудљивији роман, употпуњавају ексклузивне фотографије из каријере и приватног живота чланова групе.

„У објављивању ове књиге има и правде и логике: причу о највећој југословенској групи написао је највећи стручњак за њу. Један од водећих рок новинара бивше Југославије, Душан Весић је не само поуздани сведок, него и саучесник у каријери Бијелог дугмета, а његова књига – написана у исти мах професионално и са љубављу – достојна је теме којом се бави", пише Иван Ивачковић. „Бијело дугме – музички, културолошки и друштвени феномен највећег калибра – добило је биографију коју би свака кућа требало да има и коју би све генерације требало да прочитају. Неки да би се вратили у сопствену младост и одрастање, други да би нешто сазнали о групи по којој се мери најлепша епоха у новијој балканској историји. Ово је поштен, узбудљив и емотиван документ о једном прохујалом добу и бенду чије су песме наџивеле време и земљу у којој су рођене."

Душан Весић је рођен у Београду 1959. године. Сматра се једним од најважнијих рок новинара Југославије у периоду од 1980. до 1990. године. Писао је за готово све релевантне новине и часописе тог времена промовишући рок културу.

Био је у неколико наврата уредник за домаћу сцену у часописима „Rock" и „Pop Rock". Био је директор фестивала забавне музике „Београдски шлагер – Менаџер" (1992–1995). Од 1996. године бави се видео-продукцијом. Аутор је култног документарног ТВ серијала „Rockovnik" (40 епизода) и ТВ серије и филма „ЕКВ – Као да је било некад". Живи у Београду и Пули.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана