Dodjelu “Oskara” vodi 13 poznatih ličnosti

Glas Srpske
Dodjelu “Oskara” vodi 13 poznatih ličnosti

Američka Akademija filmskih nauka i umjetnosti objavila je spisak od 13 glumaca i poznatih ličnosti koji će biti voditelji 91. ceremonije dodjele “Oskara”, koja će se održati 24. februara u pozorištu “Dolbi” u Los Anđelesu.

Među njima su Tina Fej, Vupi Goldberg i Bri Larson. Na spisku se nalaze i Danijel Krejg, Dženifer Lopez, Kris Evans, Šarliz Teron, Tesa Tompson i Maja Rudolf.

Ovogodišnja svečanost dodjele “Oskara” biće održana bez domaćina voditelja prvi put od 1989. godine. Američki komičar Kevin Hart odustao je od uloge domaćina zbog reakcije na njegove stare homofobične poruke na “Tviteru”. Posljednje dvije godine ceremoniju je vodio komičar Džimi Kimel.

- Odlučio sam da ne budem voditelj dodjele “Oskara” jer ne želim da odvlačim pažnju tokom večeri tokom koje bi trebalo da mnogi talentovani umjetnici budu u centru pažnje. Iskreno se izvinjavam LGBT zajednici zbog mojih riječi u prošlosti - napisao je Hart ranije na “Tviteru”.

Ovogodišnji favoriti za osvajanje najprestižnije filmske nagrade su filmovi “Roma” meksičkog reditelja Alfonsa Kuarona i “Miljenica” Grka Jorgosa Lantimosa koji su osvojili najviše nominacija, čak po deset. Pored njih, nominovani su i “Crni panter”, “Crni pripadnik KKKlana”, “Boemska rapsodija”, “Zelena knjiga”, te “Zvijezda je rođena” i “Čovjek iz sjene”.

Nakon spekulacija da članovi grupe “Kvin” neće doći na ceremoniju dodjele, legendarni gitarista benda Brajan Mej odbacio je tvrdnje da su on i njegov kolega iz grupe Rodžer Tejlor odbili da nastupe.

- Ne! Nikada nismo odbili da nastupimo na dodjeli “Oskara”. Mi smo presrećni i ponosni na to što je film “Boemska rapsodija” dobio pet nominacija, i bićemo tamo u znak podrške - pojasnio je Mej.

“Boemska rapsodija”, biografski film o grupi “Kvin”, nominovana je za “Oskar” u pet kategorija, među kojima su nominacija za najbolji film i najboljeg glumca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana