Ђуле: Електричним гитарама гасимо вулкане у нама

Јасмина Перишић
Ђуле: Електричним гитарама гасимо вулкане у нама

Овај посао зна да промени стање свести, али ми смо остали нормални, присебни, небахати и неодољиво неумерени. Поносни смо на то, као и на нашу децу која, хвала Богу, нису деца познатих. Не мешају се у јавни живот, већ живе пуним плућима на асфалту са кућним васпитањем.

Рекао је ово за "Глас Српске" Звонимир Ђукић Ђуле, фронтмен групе "Ван Гог" која је прошле године прославила 30 година рада и постојања на јавној сцени.

- Као што и назив нашег последњег албума каже "Ако станемо губимо све", тако и ми идемо даље својим путем тврдоглаво, инстинктивно и, пре свега, посвећено до краја. Нисмо од оних који се позивају на постигнуто и много нам значи да идемо у корак са својим инстинктом и сензибилитетом. Публика је фантастично одреаговала на наш последњи албум, нарочито она млађа. Реагују на свежу енергију која је део доба одрастања и тренутка у коме они стасавају - рекао је Ђуле.

Истакао је да су пјесмом "Списак разлога", која је у акустичној верзији, направили искорак у неке нове музичке фазе рада групе "Ван Гог".

- Цео живот смо били на 220 волти напону и тај акустични искорак никада нисмо направили. Инспиративна нам је акустична турнеја, коју имамо у плану, али не верујем да ћемо у том правцу ићи све време. Кад-тад би нам постало досадно и морали бисмо електричним гитарама да гасимо вулкане које носимо у нама - испричао је Ђуле неке од скоријих планова ове групе.

Додаје да овај рок састав много ради, а за то је, како каже, заслужно то што се публици дају максимално онакви какви јесу.

- Наша врста музике на овом поднебљу није баш најпопуларнија. Неки други садржаји неукусне музике су доминантнији, а људи сумњивог морала и порекла су све присутнији у медијима. "Ван Гог" никада није затворио врата задњицом и увек смо свуда добро дошли. Људима пружамо себе онакви какви смо, а публика то препознаје - објашњава Ђуле.

За оне који нису, знали рекао је да је идеја о оснивању групе "Ван Гог" настала у једној од соба хотела "Босна" у Бањалуци.

- Много пута смо наступали у Бањалуци и могу да кажем да је бањалучка публика страствена. То је женски град и по дисциплини и хигијени и хијерархији, јер има више девојака од момака. Сва одише страственошћу и у њој је све уздигнуто и достојанствено, па тако и њена публика - рекао је Ђуле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана