Дjеца преминулог пjевача незадовољна тестаментом поднијела тужбу

Агенција
Дjеца преминулог пjевача незадовољна тестаментом поднијела тужбу

Биолошка дjеца француског пjевача Џонија Холидеја који је преминуо прије два мјесеца у Паризу, одлучила су да оспоре очев тестамент према којем сва имовина припада његовој супрузи Летисији.

Ћерка Лора Смет најавила је судски спор након отварања тестамента у којем се наводи да цијела имовина и ауторска права на његову музику иду супрузи Летисији према закону у Калифорнији гдје је пјевач живио посљедњих година и саставио тестамент.

Адвокати су рекли да Лора Смет има право на тужбу јер према француском закону она има право на дио наслиједства као биолошко дијете. Њој се придружио полубрат Давид Холидеј, такође биолошки син музичара.

Према наводима тестамента, у случају смрти Летисије сву имовину наслијеђују њихове двије усвојене ћерке, Жад и Џој.

Холидеј (74), којем је организована велика комеморација на којој је присуствовао и говорио француски предсједник Емануел Макрон, сахрањен је по сопственој жељи на острву Свети Вартоломеј на Малим Антилима, гдје је имао имање.

Музичар, коме је право име било Жан-Филип Лео Смет​ и који је важио за француског Елвиса Прислија, издао је око 50 албума који су продати у 100 милиона примјерака.

Холидеј је био пет пута у браку. Сина Давида рођеног 1966. добио је у браку с пјевачицом Силви Вартан, а Лору рођену 1983. у браку с глумицом Натали Бај.

Холидеј и Летисија имају двије ћерке усвојене из Вијетнама, а у браку су били око 20 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана