Дин и Далал ће представљати БиХ на Евросонгу

klix.ba
Дин и Далал ће представљати БиХ на Евросонгу

Радио-телевизија Босне и Херцеговине (БХРТ) објавила је вечерас да ће на Еуросонгу 2016. године Босну и Херцеговину представљати бх. пјевач Фуад Бацковић Дин и бх. пјевачица Далал Мидхат-Талакић. На сцени ће им се придружити виолончелистица Ана Руцнер.

Објава је дошла на прес-конференцији БХРТ-а која је одржана вечерас у згради РТВ дома.

Евросонг ће се наредне године одржати у Штокхолму у Шведској, а БХРТ је јуче у року предвиђеном за повлачење без финансијских посљедица, ЕБУ-у (Европској радиодифузној унији) потврдила учешће.

"Невјероватан је осјећај након 2004. године, успјешног представљања и доброг пласмана, поново добити шансу и то захваљујући мојој пријатељици Далал која је носилац пројекта. Она ме позвала да заједно с њом њом учествујем у заједничкој пјесми", казао је Дин.

Он је рекао како му се враћају емоције из 2004. године, те да се нада како ће бх. представници и ове године бити јако добри.

"Много тога ће у односу на наступ 2004. године бити другачије. Дванаест година је прошло. Немам више косу тако да овај пут идем без плаве косе с пар килограма вишка, зрелији и одраслији, с дипломом завршеног факултета и магистеријем, те с пуно више искуства на сцени", додао је Дин.

Далал је казала како је наступ на Евровизији остварање њеног сна, те да јој је Дин на неки начин покушао да приближи како ће изгледати наступ на европском музичком такмичењу.

"Велика је част и могу вам обећати да ћемо искористити те три минуте како најбоље знамо", поручила је Далал.

Аутор пјесме којом ће се БиХ представити на Евросонгу је Алмир Ајановић. Из БХРТ-а су казали како ће се тек у фебруару имати прилика чути пјесму у специјалном програму ове телевизије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана