Деп стигао у Београд, у марту и у Тивту

Срна
Деп стигао у Београд, у марту и у Тивту

Београд - Славни холивудски глумац Џони Деп стигао је данас у Београд, гдје ће снимати филм “Минимата” у режији Ендруа Левитаса, потврђено је из продукцијске куће “Ворк ин прогрес”.

Ово је друга посјета Депа Београду, а трећа Србији, подсјећају београдски медији. Славни глумац први пут је у Београду био 1992. године, када је чак и засвирао са “Партибрејкерсима” у СКЦ-у, а затим је дошао 2010. у посјету Емиру Кустурици на Мећавнику.

Планирано је да током марта Деп и филмска екипа бораве и у Тивту, гдје ће бити снимане одређене сцене.

Раније је директор куће “Ворк ин прогрес” Александар Тадић рекао да ће снимање трајати седам седмица, од тога недељу дана ће провести на црногорском приморју.

“Тек крећемо са припремама и проналажењем локација. Део сета ће морати да се гради у студију, јер се ради о специфичном периоду и радња се делом дешава у Њујорку, а делом у Јапану”, рекао је Тадић.

Општина Тиват обезбиједила је сагласност да филм “Минамата”, у којем ће глумити Деп, буде сниман током марта на неколико локација у овој локалној заједници.

Предсједник општине Тиват Синиша Кусовац рекао је након састанка са представницима куће “Ворк ин прогрес” да су овакви филмови пожељни за општину.

“Већ смо обезбиједили сагласности, као и подршку општинских предузећа и јавних установа”, рекао је Кусовац, преноси Информативна служба општине Тиват.

Филмска екипа која долази у Тиват састојаће се од 200 људи, а Деп ће сцене из живота америчког фотографа Јуџина Смита снимати на Острву цвијећа, тиватској Жупи и плажи Калардово.

Општина Тиват је одобрила локације и помогла продукцији у комуникацији са општинским предузећима и државним органима. За потребе снимања појединих сцена, као статисти биће ангажовани мјештани.

Режисер филма “Минамата” је Ендрју Левитас, а филм говори о првом ратном фотографу новијег доба Јуџину Смиту, који након Другог свјетског рата почиње да ради за часопис “Лајф” и открива тровање људи из фабрике “Минамата” у Јапану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана