Дени Бојл “одбио да убије Бонда”, па због тога напустио филм

Глас Српске
Дени Бојл “одбио да убије Бонда”, па због тога напустио филм

Енглески редитељ Дени Бојл је, наводно, одлучио да напусти снимање филма о Џејмсу Бонду пошто “није желио да убије славног агента 007”.

Он је као разлог напуштања продукције 25. филма о Џејмсу Бонду навео “креативне несугласице”, али вјерује се да је ствар нешто озбиљнија.


Према писању британског листа Сан, продуценти су хтјели да убију Бонда на крају филам и да онда “регенеришу” лик у слиједећем филму, у стилу серије “Доктор Ху”, и то са новим глумцем.

“Причало се о томе да Бонд треба да буде убијен у драматичном финалу. То би оставило отворен крај и за слиједећи филм: Бонд или није умро или би дошло до неке врсте оживљавања са новим глумцем. Било је и сукоба око буџета, а међу екипом је настала права пометња. На све стране одлазе”, изјавио је анонимни извор из продукције филма за британски таблоид.

Идеја да се убије Бонд дошла је од продуценткиње Барбаре Броколи, која је, како се наводи, жељела “спектакуларну завршницу од чистог злата”.

На сценарију за нови филм о Бонду радили су Дени Бојл и Џон Хоџ и он је требало да прати актуелна политичка дешавања, као догађаје у вези са покретима “MeToo“ и “TimesUp.

Сада ће, изгледа, сценарио у потпуности бити измијењен, а написаће га дугогодишњи сценаристи, Нил Первис и Роберт Вејд. То би премијеру могло да одложи за крај 2020. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана