Demofest u trci za prestižnu festivalsku nagradu

A. M.
Demofest u trci za prestižnu festivalsku nagradu

Banjalučki "Demofest", najveći regionalni festival demo bendova, i ove godine se našao na UK Festival Awards listi, te je ponovo nominovan za ovu prestižnu nagradu u kategoriji "Best Overseas Festival ", odnosno najbolji festival van Velike Britanije.

"Demofest" je prvi i jedini festival iz BiH koji je nominovan za ovo priznanje, pa se tako još jednom našao u društvu najboljih i najvećih evropskih festivala kao što su "Sziget", "Roskilde", EXIT, "Outlook" i drugi.

Pobjednik u pomenutoj kategoriji se određuje onlajn glasovima, a više podataka o načinu glasanja možete naći na "Fejsbuk" stranici "Demofesta".

- Nominacija za UK Festival Awards dolazi u vrijeme kada se uveliko spremamo za 11. izdanje "Demofesta", što nam je svakako vjetar u leđa. Ovo je takođe dokaz da se za kvalitet "Demofesta" čuje mnogo dalje nego što je to eks-ju područje na koje smo primarno fokusirani, što je potvrđeno i kanadskim priznanjem, tj. listom festivala koji imaju najbolji odnos sa publikom. Zbog toga ne sumnjam da ćemo imati njenu podršku -  navela je direktorica festivala  Brankica Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana