Демофест у трци за престижну фестивалску награду

А. М.
Демофест у трци за престижну фестивалску награду

Бањалучки "Демофест", највећи регионални фестивал демо бендова, и ове године се нашао на UK Festival Awards листи, те је поново номинован за ову престижну награду у категорији "Best Overseas Festival ", односно најбољи фестивал ван Велике Британије.

"Демофест" је први и једини фестивал из БиХ који је номинован за ово признање, па се тако још једном нашао у друштву најбољих и највећих европских фестивала као што су "Sziget", "Roskilde", EXIT, "Outlook" и други.

Побједник у поменутој категорији се одређује онлајн гласовима, а више података о начину гласања можете наћи на "Фејсбук" страници "Демофеста".

- Номинација за UK Festival Awards долази у вријеме када се увелико спремамо за 11. издање "Демофеста", што нам је свакако вјетар у леђа. Ово је такође доказ да се за квалитет "Демофеста" чује много даље него што је то екс-ју подручје на које смо примарно фокусирани, што је потврђено и канадским признањем, тј. листом фестивала који имају најбољи однос са публиком. Због тога не сумњам да ћемо имати њену подршку -  навела је директорица фестивала  Бранкица Јанковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана