Demofest sa ukusom maline

Aleksandra Glišić
Demofest sa ukusom maline

Jubilarni, deseti "Demofest" zvanično je počeo juče, a publiku, osim odličnog muzičkog programa uz vrhunske izvođače, očekuje još mnogo zanimljivih sadržaja.

Posjetioci imaju priliku da posjete brojne sadržaje koje su za njih pripremili organizatori festivala, a "Demofest" pres-centar juče je posjetio i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark, koji je izrazio oduševljenje ovim projektom.

Direktorica "Demofesta" Brankica Janković naglasila je da su očekivanja od ovogodišnjeg izdanja festivala velika, te da su organizatori dali sve od sebe kako bi napravili iskorak u odnosu na prošlu godinu, a na posjetiocima je da procijene da li su u tome uspjeli.

- Novitet je da se ove godine zabavljamo na dvije bine. Ta ideja je nastala zbog 400 demo bendova koji se svake godine prijave na naš konkurs i žele da nam se uživo predstave. Do sada je nastupalo 30 demo bendova, a ove godine ih je čak 50. Nadamo se da je to put i za dalje širenje - navela je Jankovićeva.

Podsjetila je da je ove godine "Demofest" odabran kao jedan od 21 festivala u Evropi koji su najprisniji sa svojom publikom.

- Jako smo ponosni na to jer sve što radimo, radimo isključivo zbog publike. Naredne godine od nas možete očekivati i filmski festival koji upravo pripremamo - najavila je ona.

Napomenula je da organizatori festivala pomažu i udruženjima malinara u Republici Srpskoj koji će počastiti goste "Demofesta" malinama i svježim sokom od maline.

Nakon specijalne festivalske limenke, "Banjalučka pivara" je pripremila još jedno iznenađenje u susret desetom rođendanu "Nektar Demofesta". Naime, kao generalni pokrovitelj festivala "Banjalučka pivara" je kreirala "Nektar X Weise", limitirano izdanje pšeničnog piva, koje će biti isključivo dostupno tokom desetog izdanja "Nektar Demofesta" na prostoru tvrđave Kastel.

Deseto izdanje "Demofesta" došlo je u kombinaciji sa novim modelom "Huawei P10", koji je zvanični telefon festivala i zadužen je za sjajne selfije na tvrđavi Kastel.

Od samih početaka ovaj festival je mogao da računa na nesebičnu podršku kompanije "m:tel", koja je uz njega cijelu deceniju. Addiko Bank je zvanična partner banka "Demofesta".

Bendovi iz šest zemalja regiona

Tokom tri dana festivala će se na binama "Demofesta" susresti bendovi iz šest zemalja regiona. Posjetioce će u revijalnom dijelu programa zabavljati Rudimental DJ set, Marky Ramone, Ky-Mani Malley, zatim "Freemasons", "Funkerman", "Dubioza kolektiv", kao i Edo Maajka, "Bad Copy ", "Lačni Franz", "Projekt Rakija". Tu su i prošlogodišnji pobjednici "Seine", "Letarg" i "Degeneza", kao i banjalučki bendovi "Sopot", "Shanghai Street Fight" i "Važno obavještenje". Kapije festivala otvaraju se u 20 časova. Ulaz je besplatan do 21 čas, nakon čega se naplaćuje osam maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana