Demofest nominovan za nagradu za najbolji festival u Evropi

Glas Srpske
Demofest nominovan za nagradu za najbolji festival u Evropi

Banjalučki "Demofest", najveći festival demo bendova na Balkanu, nominovan je za najprestižniju festivalsku nagradu European Festival Awards (EFA), i to u glavnoj kategoriji - kao najbolji festival u Evropi.

Preciznije, "Demofest" je nominovan za nagradu Best Medium-Sized Festival, odnosno za najbolji festival srednje veličine, što se automatski određuje na osnovu posjećenosti same manifestacije - od 10.000 do 40.000 posjetilaca. Glasanje je otvoreno do 30. novembra na zvaničnom EFA sajtu, gdje možete ostaviti glas za "Demofest". Sam proces glasanja je veoma jednostavan i sve što vam je potrebno je i-mejl adresa, a samim glasanjem dobijate šansu da osvojite karte za svaki festival koji bude nagrađen.

- Ovo je još jedna potvrda da naša misija duga jednu deceniju nije uzaludna, štaviše. Zaista smo srećni što "Demofest" uživa ovakav ugled i afirmaciju u evropskim festivalskim krugovima, zahvaljujući našoj publici koja nas bezuslovno podržava - kazala je direktorica "Demofesta" Brankica Janković i dodala da je sada fokus na 11. izdanju slavnog regionalnog festivala demo bendova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana