Дејвид Духовни: Шта би било да сам Рус?

Index.hr
Дејвид Духовни: Шта би било да сам Рус?

Амерички глумац Дејвид Духовни покренуо је полемику у Русији након што се појавио у патриотски обојеној реклами у тренутку када украјинска криза и даље јасно оцртава напетости између Руса и Запада.

"Има једна друга земља из које потиче моје презиме и понекад се питам: Да ли би све било другачије да сам Рус?", пита се Духовни у реклами објављеној на YоуТубеу која хвали квалитет руског пива.

Глумац, звијезда успешних телевизијских серија "Досје Х" и "Калифорникација", набраја затим разне животне судбине које су могле да га задесе да је Рус: астронаут, директор балета, пјевач са залисцима из времена СССР-а, хокејаш и слично.

"Схватио сам да, као Рус, имам пуно тога на шта могу да будем поносан", закључује с чашом пива у руци.

Рекламу је похвалио руски потпредсједник владе Дмитриј Рогозин: "Ако занемарите да је ријеч о реклами, види се да је све направљено с љубављу", написао је на Твитеру.

Али телевизијска мрежа склона Кремљу, Росија 24, замјерила је глумцу што је на Твитеру написао да није Рус, него Украјинац, мало прије објављивања видеа, иако је претходно тврдио да му отац има пољске и руске корјене.

"То му није сметало да наступи у реклами с великим прорачуном која говори о поносу наше домовине Русије", примјетио је заједљиво један водитељ на тој телевизији.

"Да ли је Духовни полудио? Можда ће сад и он добити (руски) пасош, након Жерара Депардјеа ", француског глумца који је почетком 2013. постао руски грађанин, прокоментарисао је један корисник Твитера.

И амерички медији, попут интернет странице Глобалпост.цом, замјерили су глумцу "недостатак осјећаја за избор тренутка" објављивања те "националистичке рекламе" будући да је 17. јула малезијски путнички авион с 298 путника и чланова посаде оборен ракетом на истоку Украјине, при чему су све особе у авиону погинуле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана