Dejvid Bouvi par dana prije smrti saznao da će postati deda

Agencije
Dejvid Bouvi par dana prije smrti saznao da će postati deda

Kultni britanski muzičar Dejvid Bouvi saznao je nekoliko dana prije nego što je umro, 10. januara ove godine, da će u junu postati deda, izjavio je danas Bouvijev sin, reditelj Dankan Džouns.

"Prošlo je mjesec dana od kada je moj otac preminuo. Na božićnoj čestitiki sam mu napisao da će u junu postati deda", naveo je Džouns na Tviteru.

Džouns, Bouvijev sin iz prvog braka, oženjen je fotografkinjom Roden Ronkiljo. Bouvi ima i ćerku Aleksandriju, Leksi, iz braka s manekenkom Iman.

Bouvi, jedan od najuticajnijih umjetnika u posljednjih 50 godina, preminuo je 10. januara u 70. godini, dva dana nakon objavljivanja albuma "Black star" koji je izdat na njegov rođendan, 8. januara.

Na vijest o Bouvijevoj smrti stigle su mnoge reakcije iz svijeta umjetnosti i politike - od kolega muzičara i saradnika pa do političkih lidera i Vatikana.

Međunarodni filmski festival koji večeras počinje u Berlinu odaće omaž velikom umjetniku prikazivanjem filma u kojem je glumio, "The Man Who Fell to Earth " iz 1976. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana