Danas počinje 58. Dragačevski sabor trubača

Srna
Danas počinje 58. Dragačevski sabor trubača

Beograd - U Guči danas počinje 58. Dragačevski sabor trubača, koji će do 12. avgusta okupiti brojne trubačke orkestre, kao i ljubitelje trube i turiste iz cijelog svijeta.

Sabor će po tradiciji biti otvoren kod Spomenika trubaču u centru Guče, uz intoniranje saborske himne "Sa Ovčara i Kablara" i podizanje saborske zastave.


Za sutra su najavljeni koncerti nosilaca najviše titule ove manifestacije - "Šampion Guče", Ekrema Mamutović i Saše Krstić, koncert Dejana Petrovića i "Big benda", kao i tradicionalni ponoćni koncert finalista ovogodišnjeg Sabora.

Finalno takmičenje najboljih orkestara iz predtakmičenja biće održano u subotu, 11. avgusta, s početkom u 20.00 časova, a isto veče i koncert majstora trube Bobana Markovića.

Tokom manifestacije planirano je i otvaranje raznih izložbi, saborskog sajma turizma, sajma knjiga i publikacija kao i i privredne izložbe.

Organizatori su najavili i niz tradicionalnih sadržaja, među kojima su improvizacija dragačevske svadbe, defile učesnika, kao i programe domaćih i inostranih kulturno-umjetničkih društava i stranih orkestara.

Biće organizovano i takmičenje zdravičara, izbor najljepše narodne nošnje, kao i takmičenje u narodnom višeboju.

Na glavnoj pozornici na stadionu program će trajati tri dana, a organizatori očekuju rekordnu posjetu.

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović je, prema odluci Saborskog odbora, domaćin 58. Sabora trubača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana