Данас почиње 58. Драгачевски сабор трубача

Срна
Данас почиње 58. Драгачевски сабор трубача

Београд - У Гучи данас почиње 58. Драгачевски сабор трубача, који ће до 12. августа окупити бројне трубачке оркестре, као и љубитеље трубе и туристе из цијелог свијета.

Сабор ће по традицији бити отворен код Споменика трубачу у центру Гуче, уз интонирање саборске химне "Са Овчара и Каблара" и подизање саборске заставе.


За сутра су најављени концерти носилаца највише титуле ове манифестације - "Шампион Гуче", Екрема Мамутовић и Саше Крстић, концерт Дејана Петровића и "Биг бенда", као и традиционални поноћни концерт финалиста овогодишњег Сабора.

Финално такмичење најбољих оркестара из предтакмичења биће одржано у суботу, 11. августа, с почетком у 20.00 часова, а исто вече и концерт мајстора трубе Бобана Марковића.

Током манифестације планирано је и отварање разних изложби, саборског сајма туризма, сајма књига и публикација као и и привредне изложбе.

Организатори су најавили и низ традиционалних садржаја, међу којима су импровизација драгачевске свадбе, дефиле учесника, као и програме домаћих и иностраних културно-умјетничких друштава и страних оркестара.

Биће организовано и такмичење здравичара, избор најљепше народне ношње, као и такмичење у народном вишебоју.

На главној позорници на стадиону програм ће трајати три дана, а организатори очекују рекордну посјету.

Министар за иновације и технолошки развој Србије Ненад Поповић је, према одлуци Саборског одбора, домаћин 58. Сабора трубача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана