Да су само знали: Холивудске звијезде које су одбиле култне улоге

Б92
Да су само знали: Холивудске звијезде које су одбиле култне улоге

Постоји та једна улога која глумцима обиљежи каријеру, а многима од њих чак првобитно није била ни намијењена.

 Да, није коме је намијењено већ коме је суђено. Међутим, многе холивудске звијезде потцениле су улоге које су касније њиховим колегама донијеле статус са А-листе.

Моли Рингвалд "Згодна жена"

Звијезда тинејџерских филмова осамдесетих година Моли Ригнвалд била је озбиљан кандидат за главну улогу у култном филму "Згодна жена". Касније је и она сама признала да је управо Џулија Робертс оно што чини овај филм.

Хенри Винклер "Бриљантин"

Хенри Винклер је требало да глуми Денија Зука у чувеном филму, али њему се ова улога никако није допала – тачније идеја да вријеме проводи у кожној јакни и са гелом на коси, па су је препустили Џону Траволти.

Мел Гибсон "Гладиатор"

Послије филма "Храбро срце" било је очекивано да ће ова улога бити понуђена Мелу Гибсону, али он ју је одбио. Питате се зашто? Сматрао је да је превише стар за "Гладијатора", а од овог става је профитирао Расел Кроу.

Том Хенкс "Џери Мегвајер"

О, да! Хенкс је одбио режисера Камерона Крова зато што је у том тренутку снимао "That Thing You Do ", па га је замјенио Том Круз.

Џон Траволта "Форест Гамп"

Знамо да вам је јако тешко да замислите било кога другог у овој улози, али не само што је Траволта одбио ову улогу, него и Бил Мари. А онда се појавио Том Хенкс који је освојио Оскара за најбољу мушку улогу.

Мишел Фајфер "Кад јагањци утихну"

Мишел и Џоди Фостер су биле двије најбоље младе глумице деведесетих у Холивуду. Мишел је улогу одбила зато што је филм био превише мрачан и није жељела да се уплиће у такав сценарио. Из сличних разлога одбила је и улогу у филму "Ниске страсти".

Џек Николсон "Кум"

Вјеровали или не, али Џек Николсон је озбиљно разматрао да ли да прихвати улогу и глуми Мајкла Корлеонеа. Да ли би био подједнако добар као Ал Паћино, остаје само да нагађамо.

Памела Андерсон "Досије Икс"

Иако немају везе једна са другом, Памела и Џилијен Андерсон биле су велике телевизијске звијезде деведесетих. Памела умало није прихватила улогу Дејне Скали у сци-фи серији, али сценаристи су се на крају опредијелили за неког ко је "озбиљнији".

Леонардо Дикаприо "Амерички психо"

Леонардо је испрва прихватио улогу у филму, али догађаји иза сцене и несклад са екипом су учинили да одсустане. Ту се створила прилика за Кристијана Бејла и чувени класик из 2000. године.

Кејти Холмс "Бафи, убица вампира"

Једна од омиљених телевизијских серија пуни 20 година, а управо је то био пројекат који је прославио Сару Мишел Гелер. Ипак, судбина је могла да буде другачија јер је ова улога првобитно била намењена Кејти Холмс која ју је из непознатих разлога одбила.

Вил Смит "Матрикс"

Како би изгледало да харизматични Вил Смит глуми озбиљног и фокусираног Неа? То није могао чак ни сам глумац да замисли, па је одбио улогу која је отишла у руке у Кијана Ривса. "Нисам могао да се замислим у томе и мислим да бих уништио филм", рекао је Смит једном приликом.

Шон Конери "Господар прстенова"

Легендарни Шон Конери није желио превише да се уноси у тематику хобита, па је одибио улогу Гандалфа јер му није било јасно о чему се ту ради. А онда је улогу Гандалфа у историју одвео Ијан Мекелен.

Хју Џекмен "Џејмс Бонд"

Аустралијски глумац је признао да су му понудили да глуми агента 007, али он није био заинтересован.

"Мислим да би ме таква улога убацила у калуп. Пратим свој инстинкт и желим да будем отворен за разнолике улоге", рекао је за "Холивуд репортер".

Том Селек "Индијана Џонс"

Стивен Спилберг је желео искључиво Тома Селека. Не зна се зашто није пристао на ову улогу, али свакако данас у њој не бисмо могли да замислимо никога другог осим Харисона Форда, зар не?

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана