Чудесна судбина Силвестера Сталонеа: Од бескућника до звијезда

Агенције
Чудесна судбина Силвестера Сталонеа: Од бескућника до звијезда

Данас је једна од највећих холивудских звезда, али његов почетак био је права борба.

 

Мајка Силвестера Сталонеа имала је врло тежак порођај, током ког је њеном сину оштећен нерв због ког је патио од парализе лица. Упорним вјежбама успио је да поврати покретљивост већине мишића, али никада у потпуности. То је била његова прва битка из које је изашао као побједник.

Због лоше материјалне ситуације, морао је да се на разне начине довија како би преживео у "џунгли" Њујорка и слиједио свој сан да буде глумац.

Прихватио је чак и улогу у порно филму, у ком је за два дана рада зарадио 200 долара. Дуго није успевијао да направи никакав помак у каријери, а у једном од најтежих периода живота морао је да украде накит својој супрузи, како би купио храну. Недуго потом постао је бескућник и три дана спавао на аутобуској станици у Њујорку. Морао је да прода чак и сопственог пса за 25 долара, јер више није могао да га храни.

Неколико недјеља потом гледао је бокс меч између Мухамеда Алија и Чака Вепнера и то га је инспирисало да напише сценарио за, сада већ антологијски филм, "Роки".

Убрзо је добио понуду од 125 хиљада долара за откуп сценарија, али је Сталоне поставио услов да добије главну улогу. Студио је одбио јер су жељели "праву звијезду". Рекли су да изгледа и говори чудно, што је била посљедица оштећења нерва на рођењу.

Након неколико мјесеци цијењкања и понуде од 250 и 350 хиљада долара, студио је ипак пристао да му пружи шансу и дали су му свега 35 хиљада долара за сценарио и главну улогу у филму. Остало је историја. Филм је освојио Оскара за најбољи филм, најбољу режију и најбољу монтажу, а Сталоне је био номинован за најбољег глумца и најбољи сценарио. Филм је остао упамћен као један од највећих у америчкој филмској историји.

Иначе, чим је добио исплату од 35 хиљада долара, три дана провео је испред једне продавнице гдје је некада раније пролазнику продао свог пса. Надао се да ће га поново срести, а када се то десило, Сталоне му је понудио 100 долара да му врати пса.

Човјек није пристао ни на 500 ни на 1.000 долара. На крају је Сталоне платио невероватних 15 хиљада долара да би поново дошао до изгубљеног пријатеља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана