Црногорски пјевач ухапшен у Београду према потјерници србијанских власти

Агенције
Црногорски пјевач ухапшен у Београду према потјерници србијанских власти

У Београду је ухапшен црногорски пјевач Славен Ђукановић (38) према потјерници србијанских власти које су га осудиле на годину и по затвора због рањавања једне особе у Србији.

Ђукановић је ухапшен у ноћи између 30. и 31. децембра прошле године када је изашао из Црне Горе и покушао ући у Србију. Србијански истражитељи су му ставили лисице и одвезли га у Сремску Митровицу на издржавање казне.

Извори блиски истрази наводе да се Ђукановић с пријатељима запутио у Београд на концерт фолк пјевача Аца Лукаса.  

Како је и сам казао, није знао да је осуђен и да је за њим расписана потјерница.

Неколико дана прије тога несметано је улазио у Србију, а посјећивао је више европских земаља, гдје је имао наступе у локалима и ноћним клубовима.

Ђукановић је ухапшен због кривичног дјела које је починио у Србији прије више година. Тада је пуцао на једну особу и тешко је повриједио.

Није познато које кривично дјело се Ђукановићу стављало на терет, је ли убиство у покушају или је дјело било квалификовано као изазивање опште опасности и наношење тјелесних повреда.

Непознато је и образложење пресуде. Оно што је извјесно је да је та одлука правоснажна и да су српски истражитељи чекали да Ђукановић уђе на њихову територију и обавијесте га да према овој земљи има законску обавезу да одслужи затворску казну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана