Чаролије на леду очарале Бањалуку

Александра Глишић
Чаролије на леду очарале Бањалуку

Спектакуларан наступ чланова свјетски познате трупе Московског циркуса на леду одушевио је посјетиоце у Бањалуци и учинио да се накратко осјете да су јунаци бајки или фантастичних прича.

Руски ансамбл наступио је у сриједу увече у Спортској дворани "Борик" у оквиру нове европске турнеје.

Бљештави костими, динамичне и вртоглаве циркуске тачке  на леду, кловновски скечеви ове фантастичне трупе представљају врхунску екстраваганцију и аутентичну умјетност циркуса. Бањалучка публика увјерила се зашто ову руску трупу упоређују са најпознатијим свјетским циркусом Cirque Du Soleil. 

Посебну пажњу током представе изазвале су тачке на клизаљкама висине 60 центиметара, што дјелује заиста импресивно.

Иначе, ова трупа је стекла титулу једног од водећих свјетских циркуса, а сви њени чланови завршили су циркуску академију у Руској Федерацији (у Русији постоје двије циркуске академије на којима се унапређује ова вјештина).

За вријеме наступа смјењују се костими, технике, али невјероватна енергија извођача остаје иста и дефинитивно никога не оставља равнодушним. Тачке на трапезу остављају без даха, али комплетан наступ је био за памћење.

Гостовање је организовао Фестивал словенских култура, чији је представник Миленко Бугарчић рекао да циркус први пут гостује у Републици Српској.

- Артисти Московског циркуса на леду до сада су наступили пред 200 милиона гледалаца у свијету и у више од 50 земаља. Веома смо задовољни што смо и Републику Српску ставили на мапу европске турнеје овог циркуса - каже Бугарчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана