Бркови: Бањалучани су најватренија публика

Мирна Пијетловић
Бркови: Бањалучани су најватренија публика

Турбофолк панк бенд "Бркови" из Загреба биће гости Бањалуке и то 12. новембра када ће одржати концерт у Клубу студената Бањалуке.

То је био повод да разговарамо са њиховим басистом Томиславом Калоусеком, који је за "Глас Српске" открио шта то очекује публику на концерту у Бањалуци, за коју каже да је "стварно ватрена".

- Морам рећи да је сваки пут било као на утакмици, а не као на концерту. Бојим се како ће бити овај пут, јер је задња два пута КСБ био крцат, па кад људи "заплешу" публика се само прелива нама на бину - каже уз осмијех Калоусек.

Каже да се момцима из "Бркова" јако свиђа Бањалука, па не пропуштају прилику да оду на бањалучке ћевапе и прошетају градом.

- Центар је лијеп, свиђа ми се та комбинација отоманске и аустроугарске архитектуре. Људи су срдачни, храна је фина, а жене лијепе - гдје ћеш боље комбинације? - искрен је басиста овог симпатичног загребачког бенда.

Подсјетио је да тренутно промовишу свој нови албум "Торзо Даде Топића", али да ће публика имати прилику да плеше уз добро познате, старе хитове.

- Биће више старих пјесама, али одсвираћемо и неке нове. Одабрали смо неколико пјесама с новог албума које људи баш воле, а остатак концерта свирамо старе. То је увијек незахвална ситуација. Људи желе слушати пјесме на које су навикли, а опет мораш у репертоар уврстити и нешто ново. Мислим да смо нашли добитну комбинацију, јер се неколико пјесама с новог албума "примило" - истиче Калоусек.

"Бркови" су се недавно вратили из Ирске, препуни позитивних утисака са турнеје.

- Морам рећи да је све било као у филму. Имали смо крцат клуб, атмосфера је била позитивна 100 одсто. То не чуди јер је већина публике била наша емиграција, млади људи који су тамо отишли да раде посљедњих неколико година. Неке чак и знамо отприје с концерата. У Ирској влада доста опуштенија атмосфера него на овим просторима. Људи који тамо живе, кажу да годинама нису видјели тучу, нема агресије, полиција се не понаша репресивно. Једино што је пиво скупо, али је зато и фино. Имамо и фаворита, то је пиво које се зове "Пунк ИПА" - детаљан је Калоусек.

А публици у Бањалуци поручују да ће дати све од себе на концерту, као и да "се неће напити и свирати лоше".

- Бићемо ведри и насмијани, а ви нас немојте нудити с домаћом ракијом док не одсвирамо своје. То нам је у заједничком интересу - поручио је за крај Калоусек.

Планови

- Радимо нове пјесме и веома смо задовољни како то напредује. Сигурно нећемо избацити албум ове зиме јер још није прошло годину од посљедњег албума, али материјала имамо, и то доброг. Још нисмо договорили стратегију, када ћемо нове пјесме представити публици, али могу вам рећи да су пјесме стварно добре. Некад сљедеће године ћете вјероватно и чути коју нашу нову пјесму - најављује басиста "Бркова" Томислав Калоусек.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана