Brega rame uz rame s Prislijem i Mocartom u knjizi o muzičkim velikanima

Glas Srpske
Brega rame uz rame s Prislijem i Mocartom u knjizi o muzičkim velikanima

Slavni srpski muzičar Goran Bregović našao se među muzičkom svjetskom elitom u knjizi pod nazivom "101 umjetnik koga morate čuti prije nego što umrete".

Frontmen Bijelog dugmeta uvršten je u knjigu čiji je autor Rikardo Kavolo.

Brega se tako našao u uglednom i zavidnom društvu, koje, između ostalog, čine kompozitor Mocart, čuveni pjevač Elvis Prisli, pjevačica nevjerovatnog glasa Ejmi Vajnhaus, ali i Frenk Sinatra. U knjizi su svoje mjesto našli i "Motorhed", Mano Negra, "Nirvana", "Bitlsi" i mnogi drugi.

Bregović koji je vođa "Orkestra za svadbe i sahrane", na početku svoje bogate karijere bio je član sarajevske grupe "Bijelo dugme", jedne od najpopularnijih rok grupa u tadašnjoj SFR Jugoslaviji krajem sedamdesetih i u osamdesetim godinama. Bregović je bio vođa i jedini stalni član grupe za sve vrijeme njenog postojanja. Nakon njenog raspada Bregović je komponovao za umjetnike Igija Popa i Sesariju Evoru. Takođe je komponovao muziku za filmove Emira Kusturice.

Sve ovo je bilo dovoljno autoru da uvrsti Bregovića među korice svoje knjige.

Španski umjetnik Rikardo Kavolo je strastveni zaljubljenik u muziku, a u portrete ovih vrhunskih muzičara utkao je svoja razmišljanja i anegdote.

Njegova knjiga se našla na listi bestselera "Njujork tajmsa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana