Bono Voks komentarisao današnju muziku, a posebno hip-hop

Bono Voks komentarisao današnju muziku, a posebno hip-hop 28.12.2017 17:25 | Agencije

Frontmen grupe U2 Bono Voks, u intervjuu za magazin "Roling Stoun", kaže da smatra da je današnja muzika previše "sladunjava".

Upitan da li vjeruje u to da je "rokenrol revolucija" tu iza ugla, ili ne vjeruje, Bono je odgovorio:


"Mislim da je muzika postala previše sladunjava! To ima i dobrih strana, ali hip-hop je danas jedino mjesto na kome, u ovom trenutku, mladi mogu da izraze svoj bes - a to nije dobro!"

"Kada sam imao 16 godina u meni je bilo mnogo besa. Potrebno je pronaći mjesto za njega, kao i za gitare. Sa ili bez bubnjeva - nije važno. Ali u trenutku kada nešto postane konzervirano, sa time je gotovo."

"Na kraju, šta je uopšte rokenrol? Bes je u srcu rokenrola. Neka značajna rokenrol muzika ima to, i zbog toga su 'The Who' bili sjajan bend. Ili 'Pearl Jam'. Edi ima taj bijes u sebi", rekao je Bono.

Ostalo je, međutim, nejasno da li je, po njegovom mišljenju, sva druga muzika, van roknerola "sladunjava" ili se riječi frontmena U2 odnose na to da ima previše ženskih izvođača u popularnioj kulturi, piše Mashable.

Veći dio intervjua za Roling Stoun Bono Voks posvetio je novom albumu njegovog benda pod naslovom "Songs of Experience", koji se bavi gorućim političkim pitanjima današnjice, među kojima bitno mjesto zauzima migrantska kriza.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica