“Bombarder” i “Dick is Dead” stižu u Banjaluku

Milanka Mitrić
“Bombarder” i “Dick is Dead” stižu u Banjaluku

Banjaluka - Nakon odlične posjećenosti i odziva publike u martu prošle godine, jedan od najvećih andergraund događaja regiona “BL Rising” ove godine će se, po drugi put, održati u prostorijama banjalučkog “Siti paba” 5. i 6. aprila.

Događaj je posvećen isključivo autorskim bendovima, a ove godine organizatori su najavili osam bendova koji će razdrmati Banjaluku fantastičnim zvukom i to dva hedlajnera i po tri prateća benda za obje večeri.

Glavna imena ovogodišnjeg “BL Risinga” su hardkor bend “Dick is Dead” iz Doboja, koji će nastupiti prve večeri festivala i slavni spid/treš metal bend “Bombarder” iz Sarajeva i Beograda, koji će biti glavne zvijezde druge večeri.

- Ove godine žanrovi su dosta raznovrsniji za razliku od prošle godine, šetamo od repa, preko panka i hard kora do metala, kako bi svi mogli da zadovolje svoje ukuse što se muzike tiče. Ove godine obje večeri imamo hedlajnera, a u pitanju su naširoko poznata imena - naveli su organizatori.

Prve večeri uz “Dick is Dead” nastupiće i alternativni metal bend “Reluctant” iz Tuzle, te nuklearni treš metal bend “Degenek” i hip-hop sastav “Grin Bulz” iz Banjaluke. Druge večeri publika će moći da čuje i treš/det metal bend “Futurephobia” (Sanski Most/Prijedor/Banjaluka), treš metal bend “Cornix” i eksperimental bend “Doom Man” iz Banjaluke.

- Svako veče će uz hedlajnere nastupiti i po tri benda podrške. Kao i prošle godine, neki bendovi će prvi put zasvirati u Banjaluci, a nekima će ovo uopšteno biti prvi nastup i veoma smo ponosni što smo bendovima omogućili tu priliku - objasnili su organizatori.

Posjećenost “BL Risinga” prošle godine je bila odlična i pokazala je da publika uvijek rado dolazi da čuje dobru muziku, te da podrži afirmisana imena, ali i one još neafirmisane autore.

- Publika nam ove godine ne dolazi samo iz raznih krajeva BiH, već su nam se najavili i strastveni ljubitelji dobre muzike iz Slovenije i Njemačke. Očekivaće ih nekoliko sati sjajne zabave i kvalitetne muzike. Za pauze između bendova i afterparti biće zadužen Danger Zone Crew - naglasili su organizatori.

“BL Rising” je nastao prošle godine i vođen je sa dva glavna cilja: prikupljanje humanitarne pomoći i pružanje podrške autorskim bendovima.

Za ovogodišnje izdanje minimalna donacija iznosiće sedam konvertibilnih maraka, a početak nastupa obje večeri je od 20 časova.

Prvo veče

“Dick is Dead”

“Reluctant”

“Grin Bulz”

“Degenek”

Drugo veče

“Bombarder”

“Futurephobia” “Cornix”

“Doom Man”

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana