Bojani dali najviše bodova, ali njihovi glasovi žirija nisu uračunati

Tanjug
Bojani dali najviše bodova, ali njihovi glasovi žirija nisu uračunati

Beč - Na zvaničnoj interet stranici Evrosonga danas je objavljeno da u finalnom glasanju za pjesmu Evrovizije, nisu uručunati glasovi žirija Crne Gore i Makedonije, već da su bodovi dodjeljeni isključivo na osnovu glasova publike.

Kako je kratko navedeno na sajtu, rezultati glasanja žirija Makedonije i Crne Gore isključeni su nakon konsultacija sa zvaničnim posmatračem glasanja, na osnovu odluke Izvršnog supervizora i predsjednika referentne grupe.

Konkretan razlog za ovakvu odluku nije naveden, najavljeno je tek da će se o tome raspravljati u junu, na sastanku organizatora.  

Po pravilima Evrosonga, glasovi žirija se ne računaju u slučaju tehničkih problema ili kršenja pravila.  

Bojana Stamenov, koja je u glavnom gradu Austrije branila boje Srbije, pjevajući pjesmu "Beauty never lies ", plasirala se na 10. mjesto, sa ukupno 53 boda.

Pobjednik sinoć održanog jubilarnog, 60. Evrosonga je Švedska, a pjesma "Heroes" koju je izveo Mans Zelmerlov ponela je titulu najbolje kompozicije Starog kontinenta, na takmičenju u Beču.  

Drugu poziciju zauzela je Rusija, a treću Italija. Glasanje je počelo najupješnije baš za kandidatkinju Srbije, pošto je 12 poena dobila od Crne Gora, a potodom je od Makedonije dobila 10 glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana