Бојани дали највише бодова, али њихови гласови жирија нису урачунати

Танјуг
Бојани дали највише бодова, али њихови гласови жирија нису урачунати

Беч - На званичној интерет страници Евросонга данас је објављено да у финалном гласању за пјесму Евровизије, нису уручунати гласови жирија Црне Горе и Македоније, већ да су бодови додјељени искључиво на основу гласова публике.

Како је кратко наведено на сајту, резултати гласања жирија Македоније и Црне Горе искључени су након консултација са званичним посматрачем гласања, на основу одлуке Извршног супервизора и предсједника референтне групе.

Конкретан разлог за овакву одлуку није наведен, најављено је тек да ће се о томе расправљати у јуну, на састанку организатора.  

По правилима Евросонга, гласови жирија се не рачунају у случају техничких проблема или кршења правила.  

Бојана Стаменов, која је у главном граду Аустрије бранила боје Србије, пјевајући пјесму "Beauty never lies ", пласирала се на 10. мјесто, са укупно 53 бода.

Побjедник синоћ одржаног јубиларног, 60. Евросонга је Шведска, а пjесма "Heroes" коју је извео Манс Зелмерлов понела је титулу најбоље композиције Старог континента, на такмичењу у Бечу.  

Другу позицију заузела је Русија, а трећу Италија. Гласање је почело најупjешније баш за кандидаткињу Србије, пошто је 12 поена добила од Црне Гора, а потодом је од Македоније добила 10 гласова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана