Бобан Петронић, фронтмен бенда “Ритам нереда”: Три деценије досљедни себи и вјерни рокенролу

Милош Васиљевић
Бобан Петронић, фронтмен бенда “Ритам нереда”: Три деценије досљедни себи и вјерни рокенролу

Дуги низ година трудимо се да радимо оно што волимо најбоље што умемо, тако да једва чекамо 8. јул и наступ на Тјентишту да и овај пут позитивну енергију и размијенимо са публиком, рекао је фронтмен бенда “Ритам нереда” Бобан Петронић.

ГЛАС: Шта очекујете од овогодишњег “ОК феста”?

ПЕТРОНИЋ: С обзиром на то да знамо да је “ОК фест” један од занимљивијих фестивала, када је ријеч о локацији на којој се одржава, жељно ишчекујемо да дођемо на Тјентиште. Очекујемо добар провод и дружење.

ГЛАС: Дуго година у Србији, али и региону, гајите музику која је тотални опозит од мејнстрима, а при томе сте стекли огроман број људи који цијене ваш рад. Шта је кључ за то?

ПЕТРОНИЋ: Ми смо на сцени више од три деценије и све то вријеме остали смо доследни ономе што волимо. То је главни кључ успеха.

ГЛАС: Да ли је рокенрол као идеја нестао због утицаја музичке индустрије и трендова?

ПЕТРОНИЋ: Што се нас тиче није нестао. Поклекао јесте, али није нестао. Ствар је избора, да ли неко жели да прати трендове или не.

ГЛАС: Да ли тешко држати бенд на окупу?

ПЕТРОНИЋ: Ни најмање. “Ритам нереда” је један од ретких бендова који може да се похвали каријером дугом три деценије без икаквих пауза. Чланови су долазили и одлазили, али је бенд увек постојао и радио. Опет се враћамо на оно да ако нешто волите и желите, то ће функционисати без проблема.

ГЛАС: Да ли је корачање стазом мањине једини начин да се спаси здрав разум од медиокритета и полусвијета?

ПЕТРОНИЋ: Не бих ја то назвао стазом мањине, већ нормалном стазом. Свако бира свој пут и свој свет. Неко бира полусвет, неко паралелни свет. Најважније да у свом свету останете нормални, како год се он звао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана