Боб Дилан издаје необјављене пјесме

Срна
Боб Дилан издаје необјављене пјесме

Амерички рок музичар Боб Дилан у новембру ће издати необјављене снимке настале током припреме култног албума “Blood он тхе Трацкс”, који нису ушли у коначну верзију албума.

Албум издат 1975. године, који је у то доба доживио негативне критике, сада се сматра једним од најбољих Диланових албума. Музички часопис “Ролинг стоун” сматра да је “Blood on the Tracks” међу 20 најбољих албума икада снимљених у историји рокенрола.

Дилан, добитник Нобелове награде за књижевност 2016. године, издаће те снимке 2. новембра у облику кутије са шест дискова под називом “Мore Blood, More Tracks – The Bootleg Series Vol. 14”.

Музичар је снимио те пјесме првобитно 1974. године у једном њујоршком студију, али је од њих одустао након што их је пустио пријатељима којима се то није много допало.

Дилан се потом вратио у студио, али у Минеаполису и направио корекције снимљених пјесама.

“Blood on the Tracks” се сматра интроспективним албумом, јер га је Дилан написао и снимио када се разишао од прве супруге Саре, мада сам умјетник никад није желио да објасни коријене и инспирацију за тај албум.

Дилан, коме је право име Роберт Ален Цимерман, култна је личност генерације шездесетих година и један од највећих кантаутора 20. вијека.

Многе Диланове пјесме обрадио је велики број извођача.

Често је кроз пјесму изражавао бунт против политике и друштвених догми свог времена.

Поред Нобелове награде за књижевност 2016. године Дилан, који је веома цијењен у Француској, добио је 2013. године највеће француско признање - орден Легије части.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана