Бјесови: У Бањалуци је увек супер

Глас Српске
Бјесови: У Бањалуци је увек супер

Култни рок бенд "Бјесови" наступиће у суботу у Клубу студената у Бањалуци.

Почетак наступа најављен је за 22 часа, а улазнице коштају десет марака.

- Нама је у Бањалуци увек било супер. Леп град, добри људи, захвална публика. Знам да се неки сценски уметници помало снебивају да у неким градовима на својим наступима дају све од себе, јер се дешава да се тотално "рашнираш", а да ти се не врати, да твоја енергија буде изгубљена, као у рупу без дна бачена. У Бањалуци је то сасвим другачије, причам из сопственог искуства; колико год смо се на досадашњим наступима публици давали, узвраћано нам је интензивније. Битно је само да енергија којом зрачиш буде чиста - рекао је поводом концерта у Бањалуци фронтмен овог бенда Зоран Маринковић.

"Бјесови" су од самог почетка привукли пажњу необичном поставом са два пјевача, брижљиво осмишљеним наступима, препознатљивим и личним текстовима, као и музичком подлогом у оквирима грунге музичког рок правца чији су природни дио, и генерацијски и идејно, тих раних деведесетих били и српски "Бјесови".

Постава се углавном мијењала према потребама и замислима двојца који је групу и основао: Зорана Маринковића и Горана Марића.

Први велики успјех групе је побједа на Гитаријади у Чачку 1990. године, а затим је 1993. услиједила побједа на 27. Зајечарској гитаријади и у наредних неколико година мноштво концерата и велика медијска пажња усмјерена на овај бенд. "Бјесови" су до сада објавили шест албума, а највећи успјех групе је био други по реду (безимени) албум.

Чињеница да "Бјесови" зраче не само у оквиру рокенрола него и на разне друге стране, и то веома јако, разлог је да и дан-данас, послије скоро 20 година постојања, имају бројну публику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана