Biće Beovizije: Oni žele da predstavljaju Srbiju na Evrosongu

Agencije
Biće Beovizije: Oni žele da predstavljaju Srbiju na Evrosongu

Rambo Amadeus i Beti Đorđević, Srđan Marjanović, Sevdah Bejbi, Boris Režak, Sanja Ilić i Balkanika... ostali su u konkurenciji među izvođačima koji imaju ambiciju da predstavljaju Srbiju na predstojećoj 63. "Pjesmi Evrovizije" koja će se 8, 10. i 12. maja održati u Lisabonu, saopštili su danas iza RTS-a.

Konkurs za "Pjesmu Evrovizije 2018" završen je 10. novembra, a 11. decembra su otvorene sve pošiljke koje su stigle na adresu Radio-televizije Srbije.


Na konkurs se prijavilo 75 učesnika, a selekciona komisija koju su činili muzički urednici RTS-a preslušala je sve pristigle numere.

Svi radovi bili su potpisani šifrom tako da su imena autora bila nepoznata. Nakon izbora kompozicija od strane selekcione komisije pristupilo se otkrivanju identiteta autora muzike i teksta.

Finalna selekcija i proces izbora kompozicija koje će učestvovati na festivalu "Beovizija 2018" obavljen je 25. decembra.

Izabrane pjesme takmičiće se na festivalu "Beovizija 2018." koji će biti održan u drugoj polovini februara 2018. u centru Sava.

Na 63. "Pjesmi Evrovizije" koja se 8, 10. i 12. maja održava u Lisabonu, glavnom gradu Portugalije, učestvovaće 43 zemlje pod sloganom "All Aboard ".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana