“Београдски синдикат”: рекли смо све што нам је на срцу VIDEO

Срна
“Београдски синдикат”: рекли смо све што нам је на срцу VIDEO

Београд - Група “Београдски синдикат” захвалила је свима који су им исказали подршку након изласка пјесме “Догодине у Призрену”, посебно Србима са Косова и Метохије, као и медијима који су им посветили пажњу у тренуцима када су, како су навели, били жртве перфидне цензуре “Јутјуба”.

Чланови ове групе су медијима упутили и извињење због одлуке да не дају изјаве, уз образложење да су све што им је “на срцу и у памети” рекли својим стиховима.


“Срећни смо због чињенице да је наша музика успела да подигне пољуљану националну част и понос нашег народа и превазиђе разне поделе које нас годинама уништавају”, поручили су чланови “Београдског синдиката” у поруци достављеној медијима.

Они су навели да су од изласка пјесме “Догодине у Призрену” примили велики број предивних и емотивних порука које за њих представљају највећу вриједност и награду.

“Посебно су нас дотакле честитке и поздрави од наших сународника са Косова и Метохије, као и сазнање да се песма изузетно допала монасима и старешинама манастира на Космету, али и породицама неких од жртава које су се нашле у споту”, наводи се у поруци “Београдског синдиката”.

“Јутјуб” је разматрао да уклони пјесму “Догодине у Призрену”, која говори о страдању српског народа на Косову и Метохији и која је за само један дан приказивања имала више од 150.000 прегледа, због тога што је, наводно, спот узнемирујућег садржаја.

У споту су приказани документарни снимци страдања српског народа и светиња на Космету у албанском насиљу, као и призори бомбардовања 1999. године.

Пјесма, коју изводе “Београдски синдикат” и бањалучка Етно-група “Траг”, посвећена је свим невиним жртвама на Косову и Метохији, са поруком да никада не буду заборављене.

“Свака част /Јутјубу/ на процени! Може туча у ријалитију, а не може страдање српског народа. Може голотиња и простаклук, а не може спаљена црква! Ово је доказ да смо песмом узбуркали многе духове. Настављамо да се боримо! Нема повлачења, нема предаје! Догодине у Призрену!”, написао је раније на свом “Фејсбук” профилу члан “Београдског синдиката” Феђа Димовић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана