Бебек и тамбураши на Кастелу праве спектакл

Сања Амиџић
Бебек и тамбураши на Кастелу праве спектакл

Само седам дана након објављивања 13. албума Жељка Бебека под називом "Оно нешто наше", бањалучка публика имаће прилику у суботу да поздрави највећу звијезду поп-рок естраде бивше Југославије на концерту који ће бити одржан на љетној позорници тврђаве Кастел са почетком у 20.30 часова.

Концерт "Жељко Бебек & тамбураши", у организацији Градског тамбурашког оркестра Бањалука, биће прави музички спектакл. Уз звук тамбуре "обојиће" највеће хитове култне групе "Бијело дугме", као што су "Кад бих био бијело дугме", "Сањао сам ноћас да те нема", "Има нека тајна веза" и многе друге, уз које су одрастале генерације 70-их и 80-их година, а које са истом страшћу слушају и данашњи тинејџери. 

Бебек ће уз тамбураше извести и неке од највећих хитова своје соло музичке каријере, као што су "Синоћ сам пола кафане попио", "Да је среће било", "Шта је мени ово требало", "Тијана", "Жута ружа с Дунава", "Опрости ми што те волим", "Лаку ноћ свирачи" и други.

Предсједник Градског тамбурашког оркестра Споменко Гузијан рекао је да је овај концерт за њих велики изазов, али да им сарадња са естрадним звијездама није страна.

- На "Тамбурица фесту" свирали смо за Звонком Богданом, наступали смо и са Меримом Његомир, покојним Предрагом Цунетом Гојковићем, радили студијске снимке за Микија Јевремовића, тако да нам сарадња са звијездама није непознаница - казао је Гузијан и додао да је Бебек сличан концерт радио са тамбурашима из Вараждина. +++

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана